Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem
- +

Aktuálne >>

Aktivovať kód akcie 125.354

Pripravili sme si pre Vás pár výborných receptov s čokoládou. Snáď každý má rád čokoládu, ale poznáte jej históriu a viete ako sa k nám vôbec dostala?

Ešte pred príchodom Európanov začali prví čokoládu vyrábať pôvodní obyvatelia strednej Ameriky. Aztékovia a Máyovia vyrábali kakaové placky alebo pripravovali kakaové nápoje. Kakaové boby priviezol do Európy po prvý krát Fernando Cortéz, ktorý sa s čokoládou stretol na dvore aztéckeho kráľa, kde bola podávaná vo forme nápojov alebo našľahaná do čokoládovej peny. Do Európy čokoládu priviezli Španieli a ta sa rýchle (16. storočie) stala veľmi obľúbeným nápojom. Postupne sa začala vyrábať i tuhá čokoláda.

Prečítajte si naše recepty a určite ich vyskúšajte, veď čokoláda je delikatesa. Nechajte sa jej zlákať a pohostia i Vašu rodinu.

Orieškovo-čokoládové sušienky

  • 3 vajcia
  • 5 lyžíc mlieka
  • 6 lyžíc prášku POULAIN (kakaa)
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g múky
  • 80 g masla orechy

Rúru zohrejte na 170 °C. V miske rozšľahajte vajce s cukrom, pridajte kakao, mleté orechy a múku. Všetko dobre zmiešajte.

Zohrejte mlieko. Odstavte z ohňa, pridajte na kúsky rozkrájané maslo a miešajte, pokiaľ sa zmes nerozpustí. Potom zmes primiešajte šľahacou metlou do misky. Cesto nalejte do maslom vymastenej formy a pečte 20 minút v rúre.

Vychladené nakrájajte na malé kúsky a pochutnajte si na sušienkach spolu s anglickým krémom.

 

Čokoládová zmrzlina

  • 6 žĺtkov
  • 1/2 litra mlieka
  • 100 g prášku POULAIN (kakaa)
  • 200 g cukru
  • 300 ml smotany

Žĺtky šľahajte spolu s cukrom (iba 150 g), dokiaľ zmes nezbelie. Pridajte kakao a zamiešajte. Zohrejte mlieko a za stáleho miešania ho pomaly prilievajte k zmesi.
Znovu zohrejte na miernom ohni, pokiaľ zmes nezhustne. Nechajte vychladnúť.

Ušľahajte smotanu s ostatným cukrom. Pridajte k zmesi. Dajte do mrazničky a každú ½ hodinu pravidelne miešajte, až Vám vznikne požadovaná konzistencia zmrzliny.

 

Veterníky s čokoládou

  • 2 lyžice prášku POULAIN (kakaa)
  • 5 lyžíc vanilkového cukru
  • 20 cl mlieka
  • 2 vajcia
  • 30 g múky
  • 20 mrazených veterníkov

Ušľahajte 2 žĺtky s vanilkovým cukrom, pridajte múku, prášok kakao a všetko zamiešajte. Opatrne pridávajte horúce mlieko a zmes miešajte šľahacou metlou. Prelejte do kastróla a zohrievajte na miernom ohni a neprestávajte miešať metlou, pokiaľ zmes nezhustne. Za občasného miešania nechajte vychladnúť, aby sa v zmesi nevytvorili hrudky. Veterníky pozdĺžne rozkrojte a naplňte ich krémom.

 

Čokoládová pena

  • 200 g čokolády POULAIN (alebo akejkoľvek iné čokolády)
  • 4 vajcia + 1 bielok
  • štipka soli

Čokoládu nechajte rozohriať vo vodnom kúpeli. Potom pridajte 4 žĺtky a svižne miešajte. Z 5 bielkov a štipky soli ušľahajte sneh. Sneh opatrne po lyžiciach vmiešate do pripravenej zmesi.Penou naplňte a menšie misky a nechajte minimálne 4 hodiny pred servírovaním v chladničke.

Penu môžete ozdobiť čerstvým ovocím ako napr. banánom, jahodami alebo malinami.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Súvisiace obrázky

  


Prihlásenie
Registrovať
Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
X
X
X
X