Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem
- +

Aktuálne >>

Aktivovať kód akcie 125.354

SPÄŤ Hlavná strana
/
/
/
Domáce hamburgery. Dobrota, po ktorej sa zapráši

Domáce hamburgery. Dobrota, po ktorej sa zapráši

Hamburgery nie sú len jedlo, ktoré rýchlo zaženie hlad v nejakom rýchlom občerstvení a pramálo majú spoločné s fašírkami. Pokiaľ sa teda urobia dobre. Hamburgery sa môžu stáť plnohodnotným jedlom, ktoré bude vyžadovať celá Vaša rodina. My sme si doma obľúbili hlavne variant s hovädzím mäsom, ktorý je považovaný za klasiku. Chutiť bude každému, uvidíte!

Ingrediencie:
(na 4 porcie)

  • cca 600 g kvalitného mletého hovädzieho
  • soľ
  • čierne korenie
  • hamburgerové žemle (kúpené alebo domáce)
  • 4 plátky slaniny
  • 2 rajčiny
  • 4 kyslé uhorky
  • syr podľa chuti (ideálne čedar)
  • majonéza
  • cibuľa

Postup

Rozpálime gril alebo grilovaciu panvičku, ktorú potrieme tukom. Ja osobne používam slaninu, ktorú potom pridám k hamburgeru – potriem ňou panvicu, a potom ju vyberiem na neskoršie použitie, aby sa nespálila. Cibuľu a rajčiny si nakrájame na kolieska.

Potom si pripravíme mäso. Šéfkuchári hovoria, že najlepšie je čerstvo namleté, ale nám chutí i mäso namleté v mäsiarstve deň vopred. Záleží na vás, či dávate prednosť tučnejším kúskom alebo naopak tým úplne chudým. 

Z mäsa vytvarujeme placku, ktorá je o niečo väčšia ako pripravená guľôčka. Doprostred urobíme prstom dierku, aby sa nám mäso neskrútilo. Pred položením na gril alebo grilovaciu panvicu mäso mierne osoľte a okoreňte.

Hamburger opekáme z každej strany niekoľko minút – podľa toho,  či máte radi úplne prepečený alebo naopak doružova. Na gril či na panvicu pridáme tiež rajčiny a cibuľu, ktoré opečieme. Na panvici tiež ohrejeme opečenú slaninu.

Keď je mäso hotové, vyberieme ho a dáme na tanier na niekoľko minút odpočinúť. Podobne postupujeme i so zeleninou.

Teraz je čas rozkrojiť žemle a ich vnútro dať opiecť. Zatiaľ čo sa žemle opekajú (nezabudnite ich kontrolovať), si pripravíme majonézu, do ktorej nasekáme trochu cibule a kyslých uhoriek a dochutíme lakom. Zvyšné kyslé uhorky nakrájame na plátky.

Teraz už môžeme hamburger poskladať. Žemľu potrieme ochutenou majonézou, na spodnú časť položíme mäso, syr, potom rajčinu, cibuľu, kyslú uhorku a slaninu.  Hamburger jeme obomi rukami. My niekedy ako prílohu dávame opečené zemiaky.


Prihlásenie
Registrovať
Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
X
X
X
X