Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem
- +

Aktuálne >>

Aktivovať kód akcie 125.354

Upečte vskutku šťavnaté kura a pripravte svojej rodine jedinečnú pochúťku s krásne chrumkavou kožtičkou a šťavnatým mäskom, ktoré sa dá senzačné oddeliť od kosti. S vreckami na pečenie od Blancheporte si ušetríte nielen umývanie pekáča, ale celá Vaša domácnosť nebude páchnuť po pečení mäsa. Jednoznačne praktický vynález dnešnej doby, kedy vo väčšine domácnosti, kuchyne zdieľajú priestor s obývacou časťou domu.

Šťavnaté kura z vrecka na pečenie

Ingrediencie:

  • 1 celé kura alebo 4 ks kuracích stehien (podľa chuti)
  • soľ

Ďalšia ľubovoľná zmes ingrediencií:

  • korenie podľa chuti (grilovacie, grilovacie s cesnakom, gyros, sušený cesnak)
  • bylinky vhodné ku kuriatku (petržlen, bazalka, tymián a vynikajúci rozmarín)
  • ďalšie ľubovoľne ingrediencie (kúsky opečenej slaniny, vňate jarnej cibuľky, na kolieska nakrájaná mrkva, opečené šampiňóny, na štvrtky nakrájaná menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku)

Príprava:
Kura omyjeme, očistíme a v prípade celého kuraťa zviažeme nožičkami k sebe. Pripravené mäso osušíme a celé presolíme. Ďalej záleží na chuti každého, aké ďalšie ľubovoľne ingrediencie zvolí. Osolené a okorenené kura vložíme do vrecka na pečenie od Blancheporte.sk, pridáme ďalšie ingrediencie podľa chuti a vrecko pevne previažeme priloženým povrázkom. Vrecko preložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 60 minút. Pri rozbaľovaní vrecká po pečení je nutné dbať na veľkú opatrnosť pri úniku nahromadenej pary z vrecka. V prípade, že mäso nie je ešte hotové, vrecko znova previažeme a necháme dopiecť.

Príloha:

  • ryža, maslom omastené zemiaky, pečené zemiaky

Rovnakým spôsobom možno pripraviť i iné druhý mäsa - bravčová pečeň, bravčová roláda, hovädzie rebierka,...

Dobrú chuť!


Prihlásenie
Registrovať
Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
X
X
X
X