Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštevnosti cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií tu.

Rozumiem
- +

Aktuálne >>

Aktivovať kód akcie 125.354

„Skôr som nebola tak starostlivá v organizácii priestoru vo svojej chladničke, maximálne som dbala na meradlo hygieny… Teraz som si osvojila skvelé tipy a pravidla, ako správne uchovávať potraviny v chladničke a navyše sa riadim zdravým rozumom.“

Dôraz na hygienu
Aby sa baktérie nemnožili: žiadna špinavá zelenina alebo ovocie. Potraviny vyberte z prebytočných obalov, pokiaľ je to možné (napr. jogurty) alebo ich umyte. Zvyšné jedlo uchovávajte prikryté fóliou alebo v plastovej miske. Je treba ich tiež uchovávať oddelené, aby nedochádzalo k nežiaducej kontaminácii.

Všetko má svoje miesto
Priemerná teplota v chladničke je 5˚C
, v jednotlivých miestach sa však líši. Rešpektovať tieto jednotlivé teplotné zóny predstavuje základ zdravého uchovávania potravín. 
Chladná zóna (medzi 0˚C a 3˚C) je vhodná pre potraviny, ktoré sa rýchle kazia: čerstvé mäso a ryby, čerstvé ovocné džúsy, už otvorené mliečne výrobky.
Stredná zóna (medzi 4˚C a 6˚C) pre dezerty, mliečne výrobky, syry.
Dvere chladničky (medzi 6˚C a 8˚C) pre vajce, nápoje, maslo, už načaté údeniny a horčicu.
Oddelené boxy (medzi 8˚C a 10˚C) pre čerstvú zeleninu a ovocie.
Pre správne rozlíšenie týchto zón starostlivo preštudujte návod k Vašej chladničke.

Niekoľko rád k nezaplateniu
Nepreplňujte Vašu chladničku!
Pre správne fungovanie je nutná cirkulácia vzduchu.
Potraviny, ktorým končí dátum trvanlivosti, umiestňujte na dostupnejšie miesto. Iba tak na ne nezabudnete a nebudete ich zbytočne vyhadzovať. 
Pred otvorením dvierok si premyslite, kam ktoré potraviny uložíte, čím predídete nežiaducemu vetraniu a úniku chladu.


Prihlásenie
Registrovať
Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
X
X
X
X